Wat is osteopathie

wat doet een osteopaat?

Definitie osteopathie

"Osteopathy is a system of medicine that emphasizes the theory that the body can make its own remedies, given normal relationships, environmental conditions, and nutrition. It differs from allopathy primarily in its greater attention to body mechanics and manipulative methods in diagnosis and therapy."
Bron: World Health Organization (WHO)

Osteopathie staat voor een globale benadering van het individu en is gebaseerd op een gedegen kennis van het menselijk lichaam.

Osteopathie is een volledig veilige behandelmethode met als doel het herstellen van de normale werking van het lichaam. Hierdoor kan het gebruik van medicatie en/of chirurgie eventueel beperkt worden.

osteopaathie osteopathische behandeling osteopaat

Het beroep van osteopaat

De osteopaat is de aangewezen persoon voor aandoeningen van functionele aard, met de daaraan gerelateerde pijn en ziekteverschijnselen. Zijn diagnostische en therapeutische aanpak is vooral manueel. De osteopaat wordt vooral geconsulteerd voor indicaties van het locomotorisch systeem, maar daarnaast kunt u ook voor functionele aandoeningen van niet-musculoskeletale aard bij hem terecht.

Osteopaten werkt nauw samen met de huisarts of specialist.

De osteopaat realiseert de zorg voor de patiënt in de eerste lijn. Dit wil zeggen dat er voor een bezoek aan de osteopaat geen verwijzing van de huisarts of van een specialist nodig is.

De osteopaat heeft een universitaire opleiding doorlopen, wat hem toelaat om een belangrijke bijdrage te leveren voor het wetenschappelijk onderzoek. Door bij te dragen aan de verbetering van de fundamentele en toegepaste kennis, verzekert hij de ontwikkeling en de kwaliteit van het beroep en de opleiding ertoe.

Het beroep van osteopaat is een klinisch beroep met goed omschreven bevoegdheden in het kader van de gezondheidszorg.
 


Informatie m.b.t. osteopathie, behandelingen m.b.t. beweeglijkheid

Onze huisregels vindt u op deze pagina en als u meer algemene zaken wil weten over het osteopaten-beroep en/of osteopathische behandelingen, klik dan even door naar Links.

Hebt u nog vragen m.b.t. osteopathie en/of wenst u bijkomende informatie, neem dan zeker een kijkje in onze Frequently Asked Questions. Naar de FAQ Osteopathie

Contacteer osteopaat Bart Marks uit Waasmunster bij Sint-Niklaas

Je woont in Waasmunster, Belsele, Sint-Niklaas of in regio Waasland en hebt het antwoord op een specifieke vraag toch niet gevonden? Bel osteopaat Bart en stel gerust uw vraag. Je kan ook contact opnemen via het contactformulier.